Εκτέλεση για το κέικ:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε νερό,ξύδι,βανίλιες,αλάτι και σόδα.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα)και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Ψήνουμε στους 180βαθμούς για 45-50λεπτα.Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε η με ζάχαρη/άχνη η με το γλάσο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη.Λίγο πριν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει εντελώς το γλάσο μας και να έχει διαλυθεί η ζάχαρη.