Σορμπέ λεμόνι:
 
Υλικά:
(Για 1 κιλο)
280γρ. χυμό λεμονιού
300γρ. ζάχαρη
750γρ. νερό 
1 κουτ.γλυκού γλυκόζη
λίγο ξύσμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη και την γλυκόζη και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 1 λεπτό.Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό απο το λεμόνι και το ξύσμα και το τοποθετύμε ψυγείο να κρυώσει.Τέλος βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε να κρυώσει με βάση τις οδηγίες της παγωτομηχανής.Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης και το αφήνουμε κατάψυξη να κρυώσει.Αν η κατάψυξη σας είναι δυνατή και παγώσει το αφήνουμε λίγο για να μαλακώσει.!! 

 

Σορμπέ μπανάνα:

 
Υλικά:
280γρ.μπανάνες
150γρ. νερο
110γρ. ζάχαρη
25γρ. χυμό λεμονίου
προαιρετικά λίγο κανέλα
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Πρσθέτουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ρίχνουμε το χρώμα και περιμένουμε να γίνει μία ωραία κρέμα (20-35)λεπτά.Μόλις έχουμε μια ωραία κρέμα τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
 
Συνταγη:Απο Στέλιο Παρλίαρο

 

Θέμα: Παγωτά

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο