Ντόνατς/λουκουμάδες παραλίας:
 
Υλικά:
350γρ. γάλα πλήρες χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
50γρ. ζάχαρη
2κουτ.σουπας. σπορέλαιο
50γρ. νιφάδες πουρέ MAGGI
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
 
Για την επικάλυψη:
1κουτ.σουπας βούτυρο
1κουτ.σουπας μέλι
ζάχαρη (η ζάχαρη και λίγο κανέλα)
 
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Τέλος ρίχνουμε το αλέυρι και βλέπουμε αν η ζύμη ξεκολλάει απο μόνη της,αν δεν ξεκολλάει ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ακόμα (όχι παραπάνω).Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30λεπτά εως 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.Όταν φουσκώσει η ζύμη μας ρίχνουμε αλέυρι στον πάγκο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη οχι πολύ λεπτή γιατί δεν θα φουσκώσουν οι λουκουμάδες μας και με ένα ποτήρι η ένα άλλο στρογγυλό σκεύος κόβουμε τους λουκουμάδες μας στο σχήμα που θέλουμε,με την βοήθεια απο ένα καπάκι κάνουμε την τρύπα στην μέση.Αφήνουμε τους λουκουμάδες για άλλα 20 λεπτά.Τέλος τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.
 
Εκτέλεση για την επικάλυψη:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.Μόλις λιώσει αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τους λουκουμάδες με ένα πινέλο για να μπορέσει να κολλήσει η ζάχαρη.

 

tip:
''Καλό θα είναι τους λουκουμάδες να τους τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά γιατί απο έξω θα γίνουν ενώ απο μέσα θα είναι ομοί''

Θέμα: Ντόνατς

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο