Νηστίσιμα τρουφάκια με ταχίνι:
 
Υλικα:
250γρ. κουβερτούρα
250γρ. ταχίνι
50γρ. μέλι
50γρ. κονίακ
 
 
Eκτέλεση:
 
Λίωνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρι και αφου λιώσει την αποσύρετε απο την φωτία.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ενα σίρμα.Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βουτάμε σε τριμμένο μείγμα ξηρών καρπών.Τελος προαιρετικά τα βουτάμε σε σοκολάτα και τα αφήνουμε να παγώσουν.

 

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας:
 
Υλικά:
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3κουτ.σούπας ξύδι
6κουτ.σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
1κουτ.γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
2κουτ.γλυκού σόδα
3 1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
 
Γλάσο σοκολάτας:
1 πακέτο κακάο
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
 
 
Εκτέλεση για το κέικ:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε νερό,ξύδι,βανίλιες,αλάτι και σόδα.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα)και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Ψήνουμε στους 180βαθμούς για 45-50λεπτα.Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε η με ζάχαρη/άχνη η με το γλάσο.
 
Εκτέλεση για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη.Λίγο πριν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει εντελώς το γλάσο μας και να έχει διαλυθεί η ζάχαρη.

Θέμα: Νηστίσιμα

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο