Ζεστό κρασί (GLUHWEIN)
Υλικά:
½ Λεμόνι κομμέμο σε φέτες
1 Πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 Μανταρίνι κομμένο στην μέση
900ml κόκκινο κράσι (οχι γλυκό)
1 ξυλάκι Κανέλα
2 Αστεροειδείς γλυκάνισους
4 Γαρύφαλλα
100ml Νερό
3 κουταλιες σούπας μέλι και 2 ζάχαρη (μπορεί να χρειαστεί και άλλο ανάλογα ποσο γλυκό το θέλουμε)

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρασί και όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε σιγανή προς μέτρια φωτία.Όταν ζεσταθεί λίγο δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν θέλει αλλο ζάχαρη, αν θέλει προσθέτουμε αν όχι συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το κρασί και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Σουρώνουμε και τοποθετούμε το κρασί σε μπουκάλια.
Σερβίρουμε σε ποτήρια ζεστό και βγαίνουμε να το πιούμε στο μπαλκόνι με την παρέα μας!
Λικέρ φράουλας:
Υλικά:
500γρ. φράουλες
500γρ. αλκόλ (βότκα)
500γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.Τις αλέθουμε και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο.Το τοποθετούμε σε ένα σκιερό μέρος για 20 μέρες.Μετά απο τις 20 μέρες το σουρώνουμε ώστε να απομακρύνουμε τους σπόρους τις φράουλας και το μείγμα είναι έτοιμο να μπει σε γυάλινα μπουκάλια για κατανάλωση.Κατά προτίμηση το λικέρ το φυλάσσουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο.
Θέμα: Ποτά
Δεν βρέθηκαν σχόλια.