Κλασσική κρέμα πανακότα
 
Υλικά:
 
450 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκι βανίλια κομμένο στην μέση
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
150 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζ. γάλα για τη ζελατίνη
Εκτέλεση:
 
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά μην βράσει όμως (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλυτζ. χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και σερβίρουμε με μέλι,γλυκο του κουταλίου,ζελε.
Mούς γιαουρτίου με λεμόνι:
 
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
2-3 λεμόνια χυμό και ξύσμα (η 3 λαιμ)
μπισκότα για το σερβίρισμα η ότι άλλο μας αρέσει
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι,το ζαχαρούχο γάλα το χυμό και το ξύσμα απο τα λεμόνια και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Μόλις κρυώσει το σερβίρουμε με μπισκότα της αρεσκείας μας.
 
tip:
''Το πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχει η κρέμα μας,το υπολογίζουμε με το πόσο χυμό λεμονίου θα βάλουμε''
 

Ρυζόγαλο:

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
100γρ. ρύζι καρολίνα
160γρ. ζάχαρη
60γρ. κάστερ πάουντερ
κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι με νερό μέχρι να μαλακώσει.Οταν είναι έροιμο το σουρώνουμε.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 3/4 γάλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.Το 1/4 κρύο γάλα το ανακατεύουμε με το κάστερ πάουντερ μέχρι να λιώσει εντελώς.Μόλις πάρει βράσει το γάλα ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ και το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μία ωραία κρέμα.Τοποθετούμε σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.

Tip:
Αν θέλουμε ρίχνουμε στο τέλος ενώ ειναι ζεστή η κρέμα κουβερτούρα 100-200γρ. (ανάλογα με τα γούστα μας) και ανακατεύουμε να λιώσει.Ετσι έχουμε ρυζόγαλο σοκολάτας.

Θέμα: Κρέμες

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο