
Ρυζόγαλο:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
100γρ. ρύζι καρολίνα
160γρ. ζάχαρη
60γρ. κάστερ πάουντερ
κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι με νερό μέχρι να μαλακώσει.Οταν είναι έροιμο το σουρώνουμε.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 3/4 γάλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.Το 1/4 κρύο γάλα το ανακατεύουμε με το κάστερ πάουντερ μέχρι να λιώσει εντελώς.Μόλις πάρει βράσει το γάλα ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ και το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μία ωραία κρέμα.Τοποθετούμε σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Tip:
Αν θέλουμε ρίχνουμε στο τέλος ενώ ειναι ζεστή η κρέμα κουβερτούρα 100-200γρ. (ανάλογα με τα γούστα μας) και ανακατεύουμε να λιώσει.Ετσι έχουμε ρυζόγαλο σοκολάτας.
Θέμα: Κρέμες
Δεν βρέθηκαν σχόλια.