Πάβλοβα με φράουλες:
 
Υλικά:
150γρ. ασπράδια (4-5 αυγά)
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ ζάχαρη/άχνη
1 βανίλια
αλάτι
προαιρετικά λίγο μαστίχα
 
 
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια ,την κρυσταλλική ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι (και την μαστίχα) και χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Στο σημείο που η μαρέγκα είναι έτοιμη ρίχνουμε την ζάχαρη/άχνη και ανακατεύουμε για πολύ λίγο με μια μαρίζ, (καλό θα είναι την ζάχαρη άχνη να την έχουμε κοσκινισμένη για να μην μας κάνει σβόλους). Τέλος βάζουμε το μείγμα μας σε κορνέ. Μπορούμε να φτίαξουμε είτε φωλίες απο μαρέγκες τις οποίες θα τις γεμίσουμε με κρέμα (σαντιγί) και φράουλες είτε μικρά μαρεγκάκια. Ψήνουμε στους 90-110 βαθμούς σε αέρα για 2 με 3 ώρες ανάλογα το μέγεθος. Τα μαρεγκάκια είναι έτοιμα όταν το εξωτερικό τους είναι ψημένο και μέσα είναι μαστιχώδες. Αν μέσα τις θέλετε ψημένες τις αφήνουμε λίγο παραπάνω ώρα μέσα στον φούρνο.
 
Tip:
΄'1)Η μαρέγκα πρέπει να είναι πολύ καλά χτυπημένη  ώστε όταν φτίαχνουμε τις πάβλοβες να στέκεται και να μην διαλύεται.
2) Αν θέλουμε χρωματιστές μαρέγκες η βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο μείγμα μας η με ένα πινέλο βάφουμε το εσωτερικό του κορνέ πριν βάλουμε μέσα το μείγμα.

3) Αν θέλουμε τα μαρεγκάκια να βγούν πολύ λευκά τα ψήνουμε στους 90 βαθμούς αλλα θα πάρει λίγο πιο πολύ ώρα.

Θέμα: Καλοκαιρινά

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο