
Cheesecake:
Υλικά:
Για την βάση:
250γρ. μπισκότα digestive η παπαδοπούλου (πτι μπερ)
125γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
300γρ. τυρί φιλαδέλφια
500γρ. κρέμα γάλακτος κρετόρε
1 κούπα ζαχαρη/αχνη
μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Για την βάση:
Τοποθετουμε τα μπισκότα στο μπλέμτερ και τα θρυματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπόλ που έχουμε βάλει τα θρυματισμένα μπισκότα.Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποροφυθεί ολο το βούτυρο και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22εκατοστών και το ψήνουμε στους 180βαθμούς για ενα 10λεπτο.Το βγάζουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα τυρί.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική σαντιγύ με την ζαχαρη/αχνη μέχρι να σφήξει.Μολις σφήξει ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό και η κρέμα ειναι έτοιμη.Αφου βεβαιωθούμε οτι το τσέρκι και το μπισκότο έχουν κρυώσει,ρίχνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει για τουλάχιστον 10ώρες.Μόλις κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε και βάζουμε την μαρμελάδα φράουλα απο πάνω.
Tips:
Για μια πιο παχύρευστη μαρμελάδα πάνω στο γλυκό διαλύουμε 1 κουταλιά σουπας κορν φλαουερ με λίγο νερό και τα ρίχνουμε μαζι με την μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι.Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο γλυκό μας.

Θέμα: Cake
Δεν βρέθηκαν σχόλια.