τσίζκεϊκ Καπουτσίνο
 
Υλικά:
 
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
20 γρ. κακάο
 
Για την κρέμα
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
20 γρ. νερό
3 κουτ. σούπας (γεμάτες) στιγμιαίος καφέ
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
400 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
 
Για γαρνίρισμα
40 γρ. κακάο
μεγάλες φλούδες σοκολάτας
μερικοί κόκκοι καφέ
 
 
Εκτέλεση:
 
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Ενώνουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, τα αλεσμένα μπισκότα και το κακάο ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και απλώνουμε μέσα της το μείγμα. Το στρώνουμε χρησιμοποιώντας τη ράχη ενός κουταλιού και το πιέζουμε προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Την ψήνουμε για 5 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Κρέμα
Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Παστεριώνουμε τα αυγά σε μπεν μαρί: Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας ένα ανοξείδωτο μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και, μόλις το μείγμα φτάσει τους 60° C, το αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τα 20 γρ. νερό, τα φύλλα της ζελατίνης (αφού τα στύψουμε για να στραγγίσουν) και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη και προσθέτουμε τον καφέ. Αδειάζουμε το μείγμα του καφέ στο μείγμα των αυγών με σταθερή, αργή ροή (σαν κλωστή), χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
 
Ομογενοποιούμε το τυρί κρέμα με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών σε αυτό της κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το κακάο κοσκινισμένο και διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας και κόκκους καφέ.
 

Cheesecake:

Υλικά:
Για την βάση:
250γρ. μπισκότα digestive η παπαδοπούλου (πτι μπερ)
125γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
300γρ. τυρί φιλαδέλφια
500γρ. κρέμα γάλακτος κρετόρε
1 κούπα ζαχαρη/αχνη
μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:
Για την βάση:
Τοποθετουμε τα μπισκότα στο μπλέμτερ και τα θρυματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπόλ που έχουμε βάλει τα θρυματισμένα μπισκότα.Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποροφυθεί ολο το βούτυρο και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22εκατοστών και το ψήνουμε στους 180βαθμούς για ενα 10λεπτο.Το βγάζουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα τυρί.

Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική σαντιγύ με την ζαχαρη/αχνη μέχρι να σφήξει.Μολις σφήξει ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό και η κρέμα ειναι έτοιμη.Αφου βεβαιωθούμε οτι το τσέρκι και το μπισκότο έχουν κρυώσει,ρίχνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει για τουλάχιστον 10ώρες.Μόλις κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε και βάζουμε την μαρμελάδα φράουλα απο πάνω.

Tips:
Για μια πιο παχύρευστη μαρμελάδα πάνω στο γλυκό διαλύουμε 1 κουταλιά σουπας κορν φλαουερ με λίγο νερό και τα ρίχνουμε μαζι με την μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι.Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο γλυκό μας.

Μηλόπιτα αλα κέικ
 
Υλικά:
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. βιτάμ
400γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
4 αυγά
4 μήλα
1 φλιτζάνι του τσιαγιού γάλα εβαπορέ αραιωμένο
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα τσέρκι απλώνουμε τα μήλα σε φέτες τα πασπαλίζουμε με τα 100γρ ζάχαρη,κανέλα και ρίχνουμε το μισό βιτάμ σε κυβάκια.Τα βάζουμε να ψηθούν στους 220βαθμούς για 10 λεπτά.Στον κάδο του μιίξερ χτυπάμε το υπόλοιπο βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.Αφού έχει χτυπηθεί καλά το μείγμα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέκιν πάουντερ.Αφού τα μήλα έχουν ψηθεί ρίχνουμε το μείγμα του κέικ απο πάνω χαμηλώνουμε στους 170βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
 
Tips:
1)Αν θέλουμε να πετύχουμε ένα πιο αφράτο μείγμα πριν το ρίξουμε πάνω απο τα μήλα τρίβουμε μισό μήλο μέσα.
2)Πρίν ρίξουμε το μείγμα μέσα αλευροβουτηρώνουμε μία φόρμα.
 

 

Θέμα: Cake

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο